Előkészítünk10 dkg túrót vagy házikészítésű sajtot (panírt). 5 db kisebb méretű tölteni való paprikát kicsumázunk, pár percig pároljuk forrásban lévő vízben. 1 dl rizst 2 dl vízben megfőzünk, majd összegyúrjuk a túróval, vagy az összetört házisajttal. Sót, 3 tk pirospaprikát, 2 kk hinget, 2 kk borsot, és egy kevés olajat adunk hozzá. Az így elkészült masszát a paprikákba töltjük,. Paradicsomszószt készítünk: kevés olajon megfuttatunk egy kis hinget, rászórunk egy kevés fűszerpaprikát és hozzáadunk 1 kg lereszelt, vagy héjától megfosztott, leturmixolt paradicsomot. Cukorral és sóval főzzük, majd 1 ek lisztből készült rántással besűrítjük. Ha megkívánja, adhatunk hozzá még vizet vagy paradicsomlevet. A megtöltött paprikákat a kész paradicsomszószba helyezve lassú lángon főzzük még egy darabig, hogy az ízek összeérjenek. Természetesen ehhez az ételhez kell még valamit tálalni, leginkább a petrezselymes krumpli illik hozzá.